Selecteer een pagina

Pitch

De laatste maand van het outplacement traject is ingegaan. Langzaam aan ronden we ons traject af. Omdat ik er graag nog zoveel mogelijk uit wil halen zijn de gesprekken met Vincent tot 1 mei vast ingepland. Dankzij alle testuitslagen, talentenscans en gesprekken met Vincent heb ik genoeg informatie om een goede pitch over mijzelf te kunnen schrijven. Ik richt mij deze laatste maand op het verfijnen van die pitch. Welke zinnen omschrijven mij het beste? Welke woorden dekken de lading? Het valt nog niet mee om alles kernachtig en krachtig samen te vatten. Hier houd ik mij momenteel dus mee bezig.

Wat in ieder geval terug zal komen in mijn pitch is het feit dat ik mij enerzijds gemakkelijk weet te verbinden aan mensen en anderzijds mensen ook weet te activeren.

En wat vast staat is dat het mij veel energie geeft wanneer ik van betekenis kan zijn voor andere mensen!

Doelgroep

Na 15 jaar ervaring in de jeugdzorg ben ik nu aan het onderzoeken in welk werkgebied en bij welke doelgroep mijn talenten het beste tot hun recht komen. Verbinding, activatie en van betekenis kunnen zijn. Ik wil in ieder geval weer voldoening kunnen halen uit mijn werk. Ervaren dat ik daadwerkelijk iets bij draag.

Netwerken is hiervoor van groot belang. Ik zal de netwerkgesprekken meer richting gaan geven door nu echt te gaan kijken wat ik zou willen doen, of waar ik zou willen werken en zorgen dat ik de daarvoor juiste  personen te spreken krijg.

Daarnaast is het te gek als ik ergens ervaring op kan doen, middels vrijwilligerswerk, een dag meelopen of een werkervaringsplek.

Een eerste stap ten aanzien van vrijwilligerswerk is gezet, waarover binnenkort meer!

Opleiding

Iets wat eigenlijk al het hele outplacement onderwerp van gesprek is, is coaching. Ik heb hier al ervaring mee vanuit mijn laatste baan. Daar gaf ik supervisie aan collega’s en coachte ik hen op hun persoonlijke ontwikkel doelen. Ik zou mijn coaching skills graag verger verdiepen. Aangezien ik mijzelf altijd wel met mensen zie werken, of het nou middels een betaalde baan is, via vrijwilligerswerk of vanwege de onderlinge contacten met de deelnemers van 365 dagen succesvol; mijn interesse ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

En iets wat de laatste maanden op verschillende momenten, in verschillende situaties, onder mijn aandacht is gekomen is Life Coaching. Omdat dit steeds blijft terugkomen heb ik met Vincent gesproken over de opleiding tot Life Coach. Dit lijkt ons allebei een logische stap.

Ik zie bij de opleiding Life Coaching veel raakvlakken met de methodiek van 365 dagen succesvol. Ik heb dan ook enorm veel zin om hier in te duiken.

En dus schrijf ik mij hier na het plaatsen van dit bericht voor in!

Nieuwe fase

Per 1 april ben ik uit dienst gegaan en ik zit momenteel in de WW. Per 1 mei stopt het outplacement traject. Dan gaat de deur van jeugdbescherming en het na-traject écht dicht en en vanaf dan sta ik dus op eigen benen.

Met 1 deur die sluit zullen andere deuren openen…

Een nieuwe fase dient zich aan.

Even op de zaken vooruitlopend, maar wanneer het straks 1 mei is heb ik een sterke pitch, ben ik daarmee zichtbaar op LinkedIn, op mijn website en op mijn CV. Mijn CV staat op alle relevante vacature sites en ik ben actief aan het netwerken en solliciteren. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk en ben ik met mijn opleiding gestart.

Ik ben hard op weg naar mijn nieuwe baan!