Selecteer een pagina

Het is maart 2018 en ik wandel door de lange gang van het Oude Administratiegebouw in Bakkum. Ik kan het nog steeds niet geloven. Is dit nu de nieuwe situatie? Dat ik hier op deze fantastische plek praktijkruimte heb? Een plek waar ik rustig aan mijn website kan werken, waar ik mensen kan ontvangen en waar ik binnen enkele minuten kan genieten van de prachtige natuur van het Noordhollands Duinreservaat.

Flashback

Flits. Een herinnering popt op. Ik zie mijzelf zitten in de flex-ruimte van de Oude Keuken, kijkend uit het raam. Het is 25 Juli 2017 en ik schrijf op mijn website een blog genaamd; “Ooit”..

” Ik droom van mijn eigen kantoor of praktijk hier in dit gebouw. Hoe mooi is het om hier een vaste werkplek te hebben. Mijn eigen ruimte, mijn eigen spullen. Wanneer ik wil loop ik buiten een rondje door het bos, groet de Schotse Hooglanders of adem op een bankje wat frisse zeelucht in. Ik haal een taartje bij bakker Bakk’m beneden. Drink voor een change of scenery eens een kop thee op het terras van De Oude Keuken.”

Flits. Een volgende herinnering popt op. Ik zie mijzelf zitten in de zaal van de Meervaart in Amsterdam.Het is juni 2016 en ik maak een visionboard.

Een collage van afbeeldingen van dingen die ik wil doen en wil bereiken in mijn leven.Intuïtief heb ik uit tientallen tijdschriften afbeeldingen en teksten gescheurd.

Een visionboard is een middel om je dromen en verlangens te visualiseren. 

“Ga je voor jezelf beginnen?” vraagt de vrouw naast me met wie ik de afbeeldingen analyseer. “Uhm… nee”, zeg ik, “die ambitie heb ik totaal niet”.  “Grappig”, zegt de vrouw, “want je hebt allemaal werkplekken en bureautjes uitgescheurd, dus het lijkt alsof je er naar verlangt om je eigen werkplek te hebben.”

Het is maart 2018: Ik ben voor mijzelf begonnen en ik heb een werkplek in het gebouw waar ik zo graag wilde zitten.

Visionboard

Wanneer je een bepaalde richting op wilt helpt het om dat uit te spreken. Bijvoorbeeld door er woorden aan te geven en het letterlijk uit te spreken of op te schijven. Een andere manier is om je dromen visueel te maken. De magie van het visionboard zal je verbazen! Wanneer je je dromen zichtbaar maakt en ze ophangt op een plek die dagelijks zichtbaar is breng je onbewust focus aan in je leven. Je stemt als het ware af op de plaatjes die je dagelijks ziet. Verlangens, groot of klein. En soms zit de boodschap in een onverwachte hoek. Zo kwam ik bij mijn moeder achter het schot op zolder een oud visionboard van mijzelf tegen. Ik had dat ding 10 jaar geleden gemaakt, maar hij was tijdens een verhuizing tussen de dozen beland en ik had hem al een tijdje niet meer gezien. Ik trok hem op een dag tussen de spullen vandaan en wist niet wat ik zag.

Daar op dat board stond een plaatje van een eiland. Een eiland wat op 2 druppels water leek op het eiland waar mijn man mij 10 jaar ná het samenstellen van dat board ten huwelijk vroeg.

Scheuren, knippen en plakken

Heb jij?

  • ideeën en plannen waar je niks mee doet?
  • mooie dromen die je niet uitspreekt?
  • een verlangen om een bepaalde richting op te gaan?
  • de wens om meer focus aan te brengen in je leven?

Een visionboard is een middel om je dromen en verlangens een plek te geven. Op een creatieve manier, in eerste instantie op canvas aan de muur.

Maar kijk niet gek op wanneer diezelfde dromen en verlangens ineens écht een plek in je leven hebben.

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van het maken van een visionboard. Ieder visionboard is uniek. En je gaat gegarandeerd met inspiratie en nieuwe inzichten naar huis.

www.roadtoresilience.nl/workshops