Selecteer een pagina

Op eigen benen

Het outplacement traject bij Vincent Polman van Kans Kwadraat heeft mij binnenstebuiten gekeerd. Mijn persoon, mijn karakter onderverdeeld in domeinen en in stukken gedeeld in staafdiagrammen op papier. Mijn dienstverband bij de Jeugdbescherming is inmiddels afgelopen, het outplacement traject is bijna op z’n einde. De zekerheid van een vaste baan is voorbij, het vangnet van het veilige outplacement houdt op.

En oei, wat voelt dat spannend. Ik weet inmiddels nog beter wie ik ben, ik weet nog beter wat ik kan en ik weet wat ik wil. Het is tijd voor de volgende stap. Los van iedereen, een nieuwe koers varen.

Het is tijd om op eigen benen te staan.

Oude belemmerende overtuigingen steken de kop op; ja maar, wat als het niet lukt, wat als ik niet goed genoeg ben, wat als ik het niet kan. Maar ik weet inmiddels hoe hier mee te dealen en die gedachten een kopje kleiner te maken.

Rust nemen, afstand houden. Vanuit helikopterview kijken naar wat er is en vertrouwen op mijzelf.

Samen kom je verder

Voor mij werkt het goed om zaken visueel te hebben; een uitgebreide agenda met activiteiten in kleuren op papier, mijn kernwaarden in een foto collage en alles wat mij helpt in de zoektocht naar een nieuwe baan prominent aanwezig op het prikbord boven de keukentafel.

Ik kijk alles nog eens door en zie een mooie samenvatting van wie ik ben. Ik besluit dat het tijd wordt om mijzelf de arbeidsmarkt op te slingeren.

Het is tijd voor actie.

Natuurlijk ga ik verder op eigen benen, maar dat houdt ook in dat je weet welke talenten je van andere mensen in kunt zetten om je doelen te behalen. Dus leg ik contact met Rob Mes, die ik al een tijdje volg op LinkedIn. Rob verbindt gratis vraag & aanbod op de arbeidsmarkt. Rob heeft inmiddels de limiet van 30.000 connecties op LinkedIn bereikt, waardoor het voor nieuwe mensen helaas niet mogelijk is om met hem te connecten. Je kunt je wel verbinden aan hem door hem te volgen.

Ik kan zijn kruiwagen goed gebruiken en bespreek met hem zijn werkwijze. Rob kan mijn presentatie delen in zijn netwerk van 30.000 mensen. Wow, ik kijk uit naar de reacties.

Van frustratie naar creatie

Nu wil ik mijzelf wel op een opvallende manier de arbeidsmarkt op slingeren, dus vraag ik in de community van 365 dagen succesvol wie mij kan helpen om mijn eigen tekening waarin ik mijzelf presenteer om te zetten naar een mooie visual.

En zo kom ik in contact met Marieke Wagener van www.mindmatterz.nl. In korte tijd weet Marieke op een originele, vrolijke en heldere manier weer te geven wat ik wil presenteren. Door een tekening en de juiste kleuren maakt zij dit heel persoonlijk.

Mijn presentatie is af, ik ben klaar om mijzelf te presenteren op de arbeidsmarkt. Ik ben erg nieuwsgierig naar de reacties die gaan komen, naar de nieuwe contacten die ik op ga doen en wellicht de daaruit voortvloeiende netwerkgesprekken.

In de tussentijd volg ik de opleiding tot Life Coach en ben ik bezig met 2 vrijwilligers banen. Enerzijds als coach, anderzijds als maatschappelijk begeleider. Op die manier kan ik mijn coachingsvaardigheden verder ontwikkelen.

Naast deze leuke, leerzame en interessante bezigheden sta ik te trappelen om mijn talenten en drijfveren in te zetten in een nieuwe baan.

Ik ben Karlijn en dit is waar ik voor sta.