Selecteer een pagina

Trein

Al een tijdje zit ik in de trein die op weg is naar mijn nieuwe baan, of zoals eerder beschreven; het totaal-pakket. Misschien zijn het wel 2 banen, sowieso gecombineerd met vrijwilligerswerk, een studie en mijn website.

De trein heeft er momenteel goed de vaart in. Ik geniet intussen van het uitzicht en heb alle vertrouwen in de stations die gaan komen.

Vuur

Steeds vaker ben ik mij er van bewust dat wanneer ik met iets bezig ben wat ik écht leuk vind; mensen in mijn omgeving ondersteunen of coachen, een reflectie-verslag schrijven voor de studie Life Coach, het maken van een film voor een kennismakingsgesprek met misschien wel een potentiële nieuwe werkgever, of het schrijven van een blog, het me veel meer energie geeft dan dat het me kost. Dan heb ik het idee dat de tijd die ik er aan kwijt ben dubbelgoed besteed wordt. Dan gaat het gewoon vanzelf.

Het is alsof je wanneer je de dingen doet die je écht enthousiast maken, je je eigen vuurtje raakt, en dat vuurtje is een onuitputtelijke bron van energie.

En dus probeer ik goed te kijken waar ik mijn energie in steek. Omdat ik alles leuk vind is het gevaar dat ik straks heel druk bezig ben met van alles, maar de treinreis naar mijn baan misschien stagneert.

Dus maak ik afwegingen en kijk ik kritisch naar wat levert me energie op, en brengt me dat ook écht verder in de zoektocht naar een baan. Mijn kernwaarden helpen mij om focus aan te brengen in het geheel.

En zo ben ik momenteel bezig met verschillende lijntjes, die zowel energie geven, als mij richting passend vrijwilligerswerk brengen en wie weet uiteindelijk richting betaald werk.

Dageraad

Wanneer er, zoals nu, veel ontwikkelingen zijn en er verschillende lijntjes tegelijk uit staan werkt het voor mij om afstand te nemen. Niet alleen in de vorm van even rust, maar ook fysieke afstand. Het helpt mij om als het ware even een time-out te hebben van alles, om nieuwe indrukken te verwerken, nieuwe ontwikkelingen te overdenken en écht naar mijn gevoel te luisteren. Om vervolgens weloverwogen te besluiten wat mijn volgende stap wordt.

En die rust, die afstand zit er meer dan ooit aan te komen.

Langzaam aan bereid ik mij voor op een 4-daagse Nature Quest.

Ik, alleen in het bos, met een matje, een slaapzak, een zeiltje tegen de regen, 9 liter water, 6 citroenen en een flesje ahorn-siroop.

Ik stel mij voor hoe ik daar, op de vroege ochtenden, wanneer ik me realiseer dat ik de spannende nachten alleen ben doorgekomen en uit kijk naar de eerste zonnestralen, alle tijd heb, alle rust, alle stilte om eens goed naar mijzelf te luisteren.

Dageraad of ochtendgloren is de periode van schemering direct voorafgaand aan zonsopkomst. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van licht zonder de aanwezigheid van de zon.