Selecteer een pagina

Mom in balance

Op deze prachtige eerste dag in maart heb ik een mooi netwerkgesprek met Petra Zomerdijk, franchisenemer en trainster bij Mom in Balance, regio Alkmaar.  Mom in Balance heeft als missie om met een netwerk van positieve vrouwen zoveel mogelijk (aanstaande) moeders te helpen aan een sterke, energieke basis. Zij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen.

Sinds 2014 train ik bij Mom in Balance en sinds een jaar doe ik dat bij Petra Zomerdijk. Door het volgen van de Work-outs heb ik aan den lijve ondervonden wat de kracht is van Mom in Balance.

Affiniteit

Ik voel dan ook veel affiniteit met Mom in Balance; een sportieve organisatie waar hard gewerkt wordt, maar waar de work-life balance goed in de gaten gehouden wordt. Een organisatie die groots droomt en durf toont. Een organisatie die vrouwen in hun kracht zet middels de work-outs, maar, zoals ze zelf aangeven; “It’s more then just a Work-out”. Naast het bewegen komt het aan op motiveren, inspireren en coachen.

En zo maakt Mom in Balance écht verschil in het leven van (aanstaande) moeders.

Petra is iemand met wie ik wat betreft drijfveren en kernwaarden veel overeenkomsten heb. Positiviteit, vrijheid en focus, zo maar wat zaken waar wij ons beiden veel mee bezig houden. Hard willen werken, de regie houden en voldoening halen uit je werk. Maar ondanks alles het gezin op 1.

Beiden gedreven om zelf een mom in balance te zijn.

We hebben een leuk gesprek over hoe je voor iemand van betekenis kan zijn en daar voldoening uit kan halen. Maar ook over zelf de regie pakken en lef hebben. Over blijven dromen en groeien. Over hoe vertrouwen krijgen een bepaalde vrijheid geeft. Over hoe je kunt groeien wanneer mensen je vertrouwen geven, maar hoe je anderen dus ook kan laten groeien wanneer je hén vertrouwen geeft. En een vraag die mij te binnen schiet richting het einde van het gesprek is;

Wanneer je kijkt naar ontwikkelingen in je leven, komen dingen dan op je pad of trek je dingen aan?

Samen

Mij is na deze leuke ochtend weer duidelijk geworden dat je op eigen kracht je pad kan gaan bewandelen, maar dat het pad makkelijker zal verlopen wanneer je samen optrekt. Een goede reden om weer eens kritisch naar je netwerk te kijken, naar de mensen dichtbij. Op welke gebieden kun je elkaar inspireren en op welke gebieden kun je van elkaar leren? Kernwaarden, inspiratie en kunnen leren van elkaar. Dat soort mensen wil je om je heen hebben. En in mijn geval sluit het helemaal aan wanneer daar ook nog een flinke dosis positiviteit en energie aanwezig is.

Die mensen heb je naast je nodig om je pad te bewandelen zodat je daadwerkelijk verder komt. Ons gesprek krijgt in ieder geval een vervolg om te zien wat wij concreet voor elkaar kunnen betekenen.

En zo ben ik op deze mooie dag weer een stapje verder gekomen in de richting van mijn droombaan!