Selecteer een pagina

Verhuizen…

Al 3 jaar willen verhuizen, dan op een dag in 15 minuten tijd een woning bekijken, 2 weken later de sleutel ontvangen en na een week klussen over.

(En we moeten vóór 13/12 nog een ezeltje maken voor de Vrije School)

De kuikens een halve week aan de goede zorgen van opa en oma overgeleverd. Intussen pendelen wij tussen 2 adressen. De auto volgepropt met dozen. Koffie zetten voor de klussers. Nog meer koffie zetten. Een flesje koffiemelk halen. Bij het uit parkeren per ongeluk de auto naast je raken. Een bouwlamp op het nieuwe laminaat. Oopssss… Met een kwast grondverf over de gelakte verwarming. Oopssss…

(En we moeten vóór 13/12 nog een ezeltje maken voor de Vrije School)

Mij van te voren nog zo voorgenomen: deze week pak ik ook rust!! Ik ga gewoon naar yoga, of neem een middagje vrij van alles. MISLUKT! En dan weer…..

Verkeerde latex. Te weinig ondervloer. Te duur laminaat. Budget op.

Gelukkig heel veel hulp!!! Veel fijne hulp

En dan… de kinderen weer terug. Hey leuk: een hamer: BAM tegen de net geverfde muur. PLONS een headfirst duik in een emmer behanglijm. ROETSJJJ op een laminaat plaat de woonkamer door…

(Het ezeltje moet nog…)

Een flits verhuizing. (Ja, ik ben goed in plannen maken en naleven.) Kuikens de hele dag in goede handen bij de buurvrouw. Dus heel snel over. Helaas kan het bed niet omhoog dus slapen we op de grond. Maakt niet uit.

Zondag. Rustdag? Eindelijk met z’n 4. In het nieuwe huis. “Neem eens een dag rust”, zegt iedereen. We zijn moe. Kuikens vragen alle aandacht. Wij zijn op. Kuikens vragen nog meer aandacht. Wij kunnen niet meer. Kuikens vragen op alle mogelijke manieren aandacht…. Een pedagogisch dieptepunt… Ik breek.

Een goedbedoeld uitje naar de Hoep ontaard in een break down…

(En dat ezeltje moet over 3 dagen af!!!)

Maandag: gas terug. Tandje eraf. Versnelling lager. Weer even kritisch naar de agenda kijken. Hulp vragen. Een pan soep, een wasje… lieve hulp.

Dinsdag: alvast een dagje vrij geregeld voor donderdag. Paul wast de wol en knipt de patronen voor het ezeltje.

Woensdag 12 december:

Morgen moet dat ezeltje af!

Garen kwijt… zitten ergens in een verhuisdoos… Lieve nieuwe buurvrouw die mij een naald, wolgaren en een scherpe schaar komt brengen. En dan maar gewoon beginnen.

Direct rust. Stress valt weg. Zorgen vallen weg. Even niks anders dan het ezeltje en de feston-steek. Handwerken, ik blijk er zowaar goed in. Volledige focus op 1 project.

Wat een welkom klusje…

Wat een rust in mijn hoofd…