Selecteer een pagina
We hebben hectische dagen achter de rug. Donderdag de lancering van mijn website. In het weekend 4 verjaardagen en een kleine verbouwing op de bovenverdieping. Daarbij opgeteld een nieuw geplaatste kroon en een geblokkeerde nekwervel die vast niet zomaar vast is komen te zitten. We maken dit alles af met korte, gebroken nachten vanwege; tanden die doorkomen, een krokodil, die op bezoek komt, een nat bed of gewoon het; “ik wil niet slapen” of “het is 5 uur en ik ben wakker”.

Intentie

Vanochtend een kort moment voor mijzelf. Een luxe in de ochtend. De kleinste met een fles in bed even zoet gekregen en intussen was de oudste weer in slaap gevallen. Terwijl ik onder de douche stond, even geen stemmetjes om mij heen, niet die continue buzzzz, alleen het gekletter van het water dacht ik; ik ben moe, ik heb slaap nodig, er is nog zóveel wat ik gedaan wil hebben in huis en de week is nog maar net begonnen.

Ik stelde mijzelf de vragen; wat is mijn intentie voor deze week? Waar mag deze week over gaan en waar richt ik mij op?

Direct kwam het antwoord:

Ik zet mijzelf op 1.

Kernwaarden

Grappig om te merken dat ik de afgelopen week zo bezig ben geweest om via mijn website de kernwaarden onder de aandacht te brengen dat ik mijzelf daarin bijna voorbij ben gelopen.

Dus de komende week zet ik mijzelf op 1. Ik heb aandacht voor mijzelf en ik richt me op mijn kernwaarden. Terug naar mijn eigen kern:

Mijn GEVOEL zegt mij dat ik vertrouwen kan hebben dat alles op mijn pad komt.
Vanuit PUUR besteed ik aandacht aan yoga en gezonde voeding.
Focus op slapen/rusten en vertragen: zo ben ik ZORGZAAM naar mijzelf.
Ik sta stil bij het feit dat ik door dit ondernemerschap enorm GROEI. Ik geniet van de VRIJHEID. Ik schrijf een blog waarmee ik zorg voor: /en spreek deze week mensen die mij geven: INSPIRATIE.

Meteen zag ik de focus en het heldere doel voor ogen. Direct gaf mij dat vertrouwen en rust.

Resultaat

Toeval?

Na het douchen en aankleden stapte ik de badkamer uit en haalde onze jongens uit bed. De ochtend liep gesmeerd. Ontspannen, vrolijk en als vanzelf. Binnen 5 kwartier had ik ze op het dagverblijf, waarbij de jongste meteen op een stoeltje ging zitten om een puzzeltje te maken. De oudste ging met zijn vriend bouwen met de grote blokken.

Begin je dag of week eens met het uitspreken van je intentie: waar mag de dag of week over gaan?

Blijf bij je kernwaarden: dat geeft je houvast in je leven. Het biedt je focus en rust. 

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe jij focus en rust kan creëren in je leven? Wil jij jouw kernwaarden ontdekken?

Ik vertel je graag meer. Neem gerust vrijblijvend contact op.