Selecteer een pagina

Thema zoeken

Na dag 1 van het jaarprogramma van 365 dagen succesvol in Zandvoort bleef ik worstelen met mijn thema. Welk thema neem ik als uitgangspunt voor het komende jaar, welk thema staat centraal in mijn zoektocht? Mijn eerste ingeving was “in positiviteit leven en positiviteit geven” en daar was het bij gebleven. Maar het dekte voor mijn gevoel niet helemaal de lading.

Thuis keek ik het webinar van 365 en maakte ik een A4-tje met aantekeningen om in 10 stappen een goed passend thema te hebben. Na deze 10 stappen was ik nog niet verder gekomen. “In positiviteit leven en positiviteit geven”, het was het gewoon nèt niet. Wat ik wel leerde van mijn aantekeningen is dat een symbool me misschien zou kunnen helpen. Bij alle positiviteit stelde ik mij een zon voor, een zon die zich warm en goed voelt van binnen en positiviteit uit straalt naar buiten, naar anderen. Ik bedacht me of ik ergens in huis iets met een zon had liggen, een kaartje, een foto, een afbeelding van een zon, maar ik kon er zo 1,2,3 niet opkomen.

Thema vinden

Toen ik mijn man vertelde dat ik niet verder kwam met mijn thema zei hij direct;

“Waarom zoek je het niet in een liedje?

Positiviteit hè, Hmmmm… misschien “Good vibrations?”

Ja! Dit is het! Dit dekt volledig de lading!

Ik zei hem enthousiast dat ik als symbool een zon wil hebben en dat ik nog zoek naar iets in huis met een zon.

Mijn man liep naar de platenkast, trok daar, eigenlijk niets vermoedend, de betreffende plaat van The Beach Boys uit, en… Totale verbazing! Zie daar… de titel van de plaat… Sunshine Dream. En wat staat er op de voorkant??? Een zon… Ik denk aan mijn A4-tje met aantekeningen…

“Vaak zit de oplossing in een andere hoek…”