Selecteer een pagina

Een rollercoaster die reed tussen hoop en vrees en die mee balanceerde op het randje van leven en dood is met een knal tot stilstand gekomen. Dat geeft ineens een hoop ruimte!

Tot 2 weken geleden was die ruimte gevuld met dagelijkse ziekenhuisbezoeken en angsten en onzekerheden. Die zijn nu weggevallen.

Op dit moment is het zo dat het gemis van mijn vader en het verdriet hierom minder ruimte innemen dan destijds die angst en onzekerheid die alles opslokte.

Er is dus weer tijd om dingen te doen.

Keuzes maken

Wanneer je je kernwaarden kent is het makkelijk om keuzes te maken en zo je tijd bewust in te vullen. Kernwaarden zeggen wat jij écht belangrijk vindt. Tijd is kostbaar dus je besteed je tijd liever aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn.

Daarmee besteed je je tijd nuttig.

Je kunt zomaar ja zeggen tegen elke kans of ieder project of persoon dat op je pad komt. Beter is het om jezelf af te vragen: vind ik dit ook écht belangrijk? Zo maak je je keuzes bewust en behoud je focus.

Kernwaarden helpen je dus bij het maken van keuzes en bieden focus.

Dicht bij jezelf blijven

Kernwaarden zorgen ook dat je dicht bij jezelf blijft. En dicht bij jezelf is waar je in je kracht staat!

Zo ga ik persoonlijk nu door een lastigere periode in mijn leven. Het verwerken van dat wat we de afgelopen maanden hebben doorstaan en het dealen met het verlies van mijn vader.

Mijn kernwaarden zijn een liefdevolle reminder om bij mijzelf te blijven en mij zo tóch krachtig te voelen in een wiebelige periode.

Gaat dat altijd vanzelf?

Nee.

Zo liep ik enkele dagen na mijn vader’s overlijden op een zaterdagochtend in de mei-vakantie Monkey Town binnen en voelde ik in elke vezel van mijn lijf: ik MOET hier weg! Een duidelijk gebrek aan #rust en #ruimte, mijn kernwaarden.

Of een dag later: het Bevrijdingsfestival, waar de medewerker van de draaimolen het nodig vond om in de rij voor die draaimolen eerst Maaike Ouboters ‘Dat ik je mis’ en aansluitend Marco Borsatos ‘Dochters’ te draaien. Tussen de duizenden mensen voelde ik weinig #rust en #ruimte voor mijn verdriet.

Rust en ruimte

Vandaag gaat dat beter!

Vanochtend, na afloop van de Yin Yoga lag ik in Savasana en kon ik even opgaan in de #rust die ik ervaarde en zo kon ik mijn verdriet even laten gaan. Dat knapte op en bracht #ruimte in mijn hoofd.

Daarna heb ik de #ruimte opgezocht in het Noordhollands Duinreservaat wat weer rust bracht. Die letterlijke #ruimte om mij heen zorgde voor #ruimte in mijn hoofd.

En in die #ruimte ontstond deze blog 🙂