Selecteer een pagina

De omslag

Op maandag zit ik aan de keukentafel, worstelend met mijn huiswerk voor de outplacement coach. En ik bedenk me; waarom vind ik het toch zo moeilijk om een lijstje met wensfuncties op te stellen?
Waarom kan ik geen functies bedenken die mij leuk lijken?
Waarom lukt het me niet om leuke vacatures te vinden?
Het is niet alleen die maandag dat ik daar niet uit kom, het is al maanden lang dat ik daar niet uit kom. En ineens is daar het antwoord; ik wil geen baan.

Ik wil geen baan?

Ik wil geen baan

De doorslag

Afgelopen donderdag ben ik op dag 6 van het 365 dagen succesvol jaarprogramma.
Ik bepaal mijn IKIGAI (intentie) voor die dag;

Out in the open

Wat voor mij die dag betekent;
Ik ben zichtbaar, mensen zien wie ik ben en waar ik voor sta. Ik houd me niet langer in en ik gebruik positieve, resultaatgerichte taal om mijn plannen te omschrijven.

Die middag komt er op het grote scherm een plaatje in beeld van passie, talent en behoefte. Waarbij een missie zich in het raakvlak van die drie bevind. Ik realiseer me; hier zit ik, meanwhile 1 jaar later en ik heb nog geen concrete missie. Direct zakt de moed mij in de schoenen. Ik besluit mezelf tot actie te zetten en stel de hostess naast mij de vraag; wat is jouw missie en hoe werk je hieraan? Enthousiast begint zij te vertellen en al snel denk ik met haar mee. Op een gegeven moment begin ik haar adviezen te geven en terwijl ik die uitspreek dringt het tot mij door; dit gaat over mijzelf. Deze adviezen zijn voor mij. Dit gaat over mijn missie.
Ineens weet ik wat mij te doen staat en zie ik het helder voor me.

Out in the open

We eindigen die dag met een diner. In het kader van mijn IKIGAI gooi ik mijn missie op tafel en de ene na de andere tip komt mijn kant op. Nieuwe lijntjes om mee te netwerken, aanknopingspunten voor mijn onderzoek en concrete ideeën over hoe het aan te pakken.

Met een hoofd vol dromen en plannen kom ik thuis; dit moet ik even gaan verwerken. Maar mijn plan is duidelijk;

Ik zoek geen baan meer. Ik creëer mijn eigen baan.

Wordt vervolgd…