Selecteer een pagina

Welke rol spelen jouw kernwaarden op een willekeurige dag?

Welke besluiten neem je?

Wat maakt dat je Ja zegt tegen bepaalde dingen en waarom zeg je soms Nee?

Zomaar een dag. Een donderdag. De meeste dagen beginnen bij ons thuis druk: 2 kleine kinderen; de één veel te vroeg wakker, de ander daardoor ook wakker en wij allebei nét te moe om écht relaxed de dag te starten. Aankleden, smoothie in de blender, ontbijten, een pindakaas wang afvegen, spullen pakken, de auto in, oh… nog een snotneus, dagverblijf, etc etc…

Dus, zoals op de meeste dagen:

Haast ik mij na het ochtendritueel naar de yoga school.

#vrijheid #zorgzaam

Yoga

Door de dag te starten met yoga start ik de dag bewust: vanuit rust en aandacht voor mijzelf. Ik ben iemand die in de 6e versnelling leeft. Zo nu en dan loopt de motor vast en dat zijn de momenten dat ik denk: had ik maar eerder teruggeschakeld. Dat rustig rondrijden in z’n 3, dat kan ik gewoon niet zo goed. Ik ben actief, enthousiast en bezit een flinke dosis daadkracht. Door het ondernemerschap worden deze eigenschappen alleen maar versterkt.

Een coach zei eens tegen mij:

Jij komt nóg verder wanneer je zuiniger rijdt!

Dat zuinig rijden is iets wat ik mijzelf nu aanleer. Door gezin, relatie en yoga op 1 in de agenda te zetten. Door het niet vol te plannen, door pauzes in te lassen tussen gesprekken, door tijd voor mijzelf vrij te maken. Door de avonden na 21 uur niks meer te plannen. Staat de rest van mijn dag per ongeluk toch volgepland (ik ben nog lerende hè) dan ben ik de dag in ieder geval ontspannen gestart óf weet ik dat ik de volgende dag weer ontspannen start. Hierdoor blijft de schade beperkt.

Ben ik na een onrustige nacht thuis of een uit de hand gelopen afspraak moe? Tijdens de yoga ontspan ik meer dan wanneer ik thuis op de bank lig. De dag beginnen met aandacht. Aandacht voor mijzelf, aandacht voor mijn lijf en aandacht voor wat ik die dag wil doen.

Het is donderdagochtend. Aan het einde van de Vinyasa les lig ik op mijn matje. In stilte herinner ik mij er aan dat ik vandaag alles doe vanuit mijn kernwaarden. Ik spreek mijn intentie van die dag uit: Vertrouwen.

#gevoel #puur #zorgzaam #groei #vrijheid #inspiratie

Focus

Wanneer ik na yoga naar mijn werkplek ga parkeer ik de auto altijd een stuk verder van het Oude Administratiegebouw. Ik vind het heerlijk om een stukje te wandelen naar mijn werkplek. Van Paul krijg ik die ochtend via LinkedIn een bericht doorgestuurd: een bekende coach biedt een gratis strategie sessie aan “aan diegenen die van hun passie hun droomonderneming willen maken.” Er is plek voor 5 mensen.

Laat dit nu precies zijn waar ik naar op zoek ben! Ik ben 5 maanden bezig, al doende leer ik en ik vraag mij af: wie is nu precies mijn kern-klant, waar vind ik die en hoe bereik ik die? Mijn hoofd barst sinds ik begonnen ben uit elkaar van de ideeën en de plannen. Work-shops, online trainingen, e-books, samenwerkingsverbanden…. Waar ga ik me op richten? Kernwaarden en burn-out preventie, kernwaarden en moeder/ouderschap of kernwaarden voor ondernemers?

Ik wil focus.

#gevoel #groei

Out of the comfort zone

Ken je dat?

Dat er een kans op je pad komt en dat je denkt: dit MOET ik doen?!

Wanneer ik de oproep lees krijg ik direct dát gevoel. Ik merk dat aan alles; mijn hart gaat sneller kloppen, ik raak lichtelijk opgewonden en alles wat ik op dat moment van plan was te gaan doen wordt direct aan de kant geschoven. Er zijn inmiddels meerdere mensen die op de oproep gereageerd hebben. Ik schenk een kop thee in, ga eens rust achterover zitten en bedenk hoe ik er voor kan zorgen dat ik hoe dan ook dat gesprek krijg.

Ik kan natuurlijk een mailtje sturen, zoals aangegeven in de oproep. Dat is echter geen optie. Ik moet er uit springen. Dus ik maak een video-boodschap. Ik leg kort en krachtig uit wie ik ben, wat ik doe, op welk punt ik ben beland en welke vraag mij bezig houdt.

De video is snel klaar en wanneer ik naar het resultaat kijk zie ik mijzelf als onder een vergrootglas:

Daar zit ik… net van de yoga, flodderig hemdje aan, make-up loos en een pukkel op mijn wang. Even flitst door mijn hoofd: ik rijd naar huis, trek iets anders aan en gooi even wat make-up op mijn gezicht. Waneer ik deze gedachte onderzoek kom ik gelukkig al snel tot de conclusie: doe normaal! Mijn kernwaarde is nota bene puur! Flodderig en een pukkel: mijn boodschap is loud en clear:

Dit ben ik en dit heb ik nodig!

#gevoel #groei #puur

Inspiratie

Diezelfde avond ontvang ik een bericht: mijn video-boodschap is als inspirerend ontvangen en ik word uitgenodigd voor een strategie-gesprek. BAM!

Ik ben Karlijn. Vanuit volledige VRIJHEID volg ik mijn GEVOEL. Ik sta PUUR in het leven en blijf daardoor ZORGZAAM: in eerste instantie naar mijzelf en dan naar mijn gezin en anderen. Ik richt mij op persoonlijke GROEI en lever een belangrijke bijdrage aan de GROEI van anderen. Ik vind INSPIRATIE en weet anderen hier mee te INSPIREREN om hun GEVOEL te volgen en in VRIJHEID te leven.

#gevoel #puur #zorgzaam #groei #vrijheid #inspiratie