Selecteer een pagina

Studeren

In afwachting van de start van mijn onderzoeksperiode vanuit het UWV (7 augustus) ben ik naast het solliciteren bezig met de studie Life Coach en de daarbij behorende studie Ondernemen. Steeds meer mensen uit mijn netwerk hebben al de rol van coachee mogen vervullen tijdens de gesprekken die ik houd om mijn coaching skills te oefenen. Van elk gesprek maak ik een gespreks- en reflectieverlag die worden beoordeeld door een docent. Met een 7.8 gemiddeld sta ik er mooi voor!

Ken je kernwaarden!

Deze week lees ik in het Life Coach handboek over waarden en normen;

“Waarden zijn de dingen die we belangrijk vinden. Ze geven aan waar we voor willen staan en waar we ons op willen richten. Bijvoorbeeld; eerlijkheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, vriendschap, respect, trouw en gelijkheid, etc.

Normen zijn de regels of afspraken die invulling geven aan een waarde, de waarde concreet maken. Een norm is het richtlijn voor het handelen.”

Wat sluit dat weer mooi aan met waar ik zelf mee bezig ben. Ik heb een stappenplan ontwikkeld om in 7 stappen tot je kernwaarden te komen. Inmiddels heb ik dit gesprek al met een aantal mensen gevoerd. En het werkt! Wat fantastisch om te zien hoe mensen tot het besef komen wat de rode draad is in hun leven wat betreft het maken van keuzes en welke kernwaarden daar aan ten grondslag liggen. En hoe tof dat wanneer dat inzichtelijk wordt zij direct handvatten voor de toekomst hebben.

Een kompas om je koers te bepalen en je keuzes op af te stemmen.

” Er is door dit gesprek een stuk onzekerheid van me afgevallen”, zei iemand. WoW.

Het belang van je kernwaarden kennen.

Van super sterk in het leven staan naar superrelatie naar supergezin.

Dromen

2 tot 3 dagen per week werk ik thuis. Aan mijn studie, aan de kernwaarden gesprekken en aan mijn missie

In 2020 is ouderschapscoaching net zo vanzelfsprekend als verloskunde en kraamzorg.

1 dag per week werk ik vanaf een fantastische flex-werkplek in Bakkum. Ik zit hier alleen in een mooie lichte ruimte. Verderop in het oude administratie gebouw zitten de andere ondernemers die hier kantoor- of praktijkruimte huren.

Ik droom van mijn eigen kantoor of praktijk hier in dit gebouw. Hoe mooi is het om hier een vaste werkplek te hebben. Mijn eigen ruimte, mijn eigen spullen. Wanneer ik wil loop ik buiten een rondje door het bos, groet de Schotse Hooglanders of adem op een bankje wat frisse zeelucht in. Ik haal een taartje bij bakker Bakk’m beneden. Drink voor een change of scenary eens een kop thee op het terras van De Oude Keuken.

Ik ben aan het werk op mijn eigen kantoor. En alle kindjes komen in een goed en zorgeloos nest ter wereld.

Ooit…