Selecteer een pagina

Analyse

In het kader van mijn traject bij Kans Kwadraat heb ik vorige week een TMA Talentenanalyse ingevuld en besproken. Deze analyse brengt de talenten en drijfveren in kaart.

Het is heel interessant om in deze analyse terug te zien hoe ik mijn persoonlijke talenten in de 15 jaar ervaring in de jeugdzorg op een mooie manier verder heb kunnen ontwikkelen. Het plannen en organiseren blijft sterk naar voren komen. Iets wat bij de Jeugdbescherming zeker goed ontwikkeld moet zijn wil je het overzicht kunnen houden. Ik vind dit ook leuk, het gaat vanzelf en het kost mij geen moeite.
Daarnaast is het opvallend om in de analyse terug te zien hoe mijn drijfveren de afgelopen jaren zijn veranderd. De interesse voor het waarom doen mensen wat ze doen, het hulpverlenen en het opzoeken van een zekere spanning is verschoven naar; het willen werken binnen een duidelijke structuur, met voldoende middelen waar resultaatgericht te werk kan worden gegaan.
Verder rolt er een krachtige persoonlijkheid uit, optimistisch, met een hoge mate van eigenwaarde en veel energie om zaken gedaan te krijgen.
Ongetwijfeld heeft 365 dagen succesvol hier ook een rol in gespeeld!

Naast de talenten en drijfveren zijn de door mij bij 365 opgestelde kernwaarden (gevoel, puur, zorgzaam en groei) de belangrijkste pijlers voor mijn profiel. Een profiel dat nu in principe helder is, maar nog goed geformuleerd op papier gezet moet worden. Wordt vervolgd…

Mijn zoekrichting is nog breed, maar er begint een duidelijkere focus te komen.
Het proces gaat in kleine stapjes, maar verandering kost nu eenmaal tijd en ik gooi niet over 1 nacht ijs het roer om.
Ik ben aan het onderzoeken en elke stap, klein of groot, brengt mij dichter bij mijn doel!

Inspiratie

Om mijn zoekrichting helderder te krijgen ben ik begonnen met netwerk gesprekken. En dankzij mijn oud-collega Ingrid Twaalfhoven ben ik deze week in contact gekomen met Ron Koppies van Kop-Zorg. Het werd een ontzettend inspirerende ontmoeting met een échte ondernemer, een duizendpoot, aan man die langzaam aan de binnenstad van Alkmaar aan het veroveren is.

Ron, die op de hoek van de gracht begonnen is met een opvoedcafé en vanuit de gedachte; “Is het
er niet? Dan start ik het zelf!” nu een kinderkookcafé voor autistische kinderen heeft en kamerwoningen voor autistische jongeren. Kop-Zorg is niet alleen een pedagogisch en psychologisch steunpunt, maar biedt ook hulp op financieel vlak door middel van budgetbeheer en bewindvoering. Inmiddels is er ook een stadstuin waar producten worden verbouwd die in het kookcafé worden gebruikt.

We praten over hoe belangrijk het is om in je werk jezelf te blijven, authentiek te zijn en je niet anders voor te doen. En we zijn het er over eens dat zorgzaam naar anderen zijn begint met de zorgzaamheid voor jezelf. Mooi hoe dit aansluit bij mijn kernwaarden puur en zorgzaam.

Ron raakt niet uitgepraat over zijn projecten en wat mij hierin vooral aanspreekt is het feit dat Ron zich bezig houdt met de problemen van anderen en desondanks ál die jaren, dag in dag uit, zoals hij zelf zegt; lachend en fluitend naar zijn werk gaat. Dit komt naar zijn idee doordat in de doelgroep waar hij mee werkt voldoende potentie aanwezig is en er perspectief is waardoor doelen snel en relatief makkelijk behaald kunnen worden. Dit geeft directe voldoening.

Wat mij inspireert is dat Ron de drive heeft om het verschil te maken en vanuit een tomeloze hoeveelheid energie alle kansen grijpt die op zijn pad komen. Hij straalt een enorme hoeveelheid trots uit. Dit laat mij zien waar mijn verlangens liggen.

Een bijzonder gesprek, met veel stof tot nadenken…