Selecteer een pagina

Afgelopen zondag waren Paul en ik bij de Love Quest, een seminar over relaties.

WAT? Zitten we in een relatie crisis?

NEE! Gelukkig ook nooit samen in gezeten. Dat houden we graag zo.

Waarom gaan wij naar zoiets? Niet om onze slechte relatie te fixen. Wel om onze goede relatie te onderhouden en te verdiepen.

Wanneer heb je in de Tropenjaren überhaupt tijd om te bouwen aan je relatie? NOOIT!! Wat is de belangrijkste basis voor een gezond en veilig gezin? EEN GELUKKIGE RELATIE!!

Na een heftige periode van 4 maanden waren we toe aan een dag voor onszelf, over onszelf. Een dag om te delen, om oefeningen te doen en hiervan te leren om samen te groeien.

We hebben elkaar gemist de afgelopen periode. Er was geen tijd voor elkaar. Beiden voelen we het verlangen om weer dicht bij elkaar te zijn.

Intentie

We startten de Love Quest met het delen van onze intentie voor de dag. De mijne was nabijheid, die van Paul was intimiteit.

We bespraken hoe we de afgelopen periode hebben beleefd. Geen ruimte om te daten, wat we voorheen wél structureel deden. Weinig aandacht voor elkaar. We hebben langs elkaar heen geleefd om te overleven.

We zijn de verbinding kwijt.

Koesteren

Tijdens de visualisatie die ochtend bezochten we ieder ons ouderlijk huis. Voordat ik mijn ogen dicht deed wist ik: dit gaat pittig worden. In gedachten mijn vader bezoeken, die ik net verloren ben…

Zonder te praten, zonder te kijken voel ik ineens een hand op mijn schouder.

Dat was alles wat ik op dat moment nodig had…

We kwamen er achter dat Paul in die periode er zo goed voor mij is geweest. Dat hij de stabiele factor is gebleven in het oog van de storm. Dat ik goed heb aan kunnen geven wat ik nodig had en zijn steun heb kunnen ontvangen.

We kwamen er achter dat we meer verbonden zijn dan ooit.

Tijdens de zogenaamde “Koester-oefening” gaat het er om dat je je kunt overgeven aan de liefde en zorg van de ander. Én dat je zorg en liefde kunt geven aan de ander.

Dat zit er bij ons goed in.

(Dus tijdens de 20 minuten durende oefening hebben wij als 2 pubers zitten zoenen achter een muurtje 🙂

Nabijheid: check!

Intimiteit: check!

Dat wat er is

We zijn zo geneigd te kijken naar alles wat er (nog) niet is. In ons geval de dates en de quality time samen. Wanneer je je blik richt op wat je mist zie je over het hoofd wat er wél al is, wat misschien wel veel waardevoller is.

In ons geval: er volledig voor de ander kunnen zijn, hulp vragen en steun ontvangen.

Verbinding

Samen hebben we ook deze storm doorstaan. Dankzij de pijn, de angst en het verdriet van de afgelopen tijd zijn we dichter bij elkaar gekomen. Dat zorgt voor meer verbinding dan ooit.

Ik wens iedereen toe dat uit de pijn, de angst en het verdriet dat je nu voelt de belangrijke verbindingen in je leven in liefde mogen groeien.

V E R B I N D I N G

Een van mijn 5 kernwaarden: ik vind het écht belangrijk, zet mij er graag voor in en werk er aan om de belangrijke verbindingen in mijn leven te onderhouden.

Wat zijn jouw kernwaarden?

Hoe zorg jij er voor dat je je kernwaarden leeft?

Foto: All is Amazing