Selecteer een pagina

Wie ben je?

Ik ben Karlijn Roos-van den Berg en ik ben 37 jaar. Ik woon in Uitgeest met mijn man en onze 2 zoontjes. Op 29 januari ben ik voor mijzelf begonnen en kort daarna kreeg ik deze fantastische werkplek in het Oude Administratie gebouw in Bakkum.

Wat is de naam van je onderneming?

Road to Resilience, jouw route naar een relaxed leven. 

Resilience betekent zoveel als; veerkracht, verend vermogen, incasseringsvermogen, herstellend vermogen.

Waarom vind je het ontwikkelen van veerkracht zo belangrijk?

Ik geloof dat veerkracht de sleutel is naar een relaxed leven. Het gaat om vallen en altijd weer opstaan. Elk leven kent tegenslagen; groot of klein. Hoe ga je hier mee om? Wanneer je een uitdaging als groeikans ziet leer je dat uit negatieve situaties veel goeds kan voortkomen. Bijvoorbeeld; je baan kwijt raken geeft je de kans om opnieuw te onderzoeken wat je wil in het leven. Een scheiding geeft je ruimte om je eigen plannen vorm te geven. Afscheid nemen van iets biedt ruimte voor iets nieuws. En wanneer je dat ziet zul je sterker uit elke situatie komen.

Het leven wordt niet makkelijker, jij wordt veerkrachtiger.

De eerste stap naar het ontwikkelen van veerkracht is het ontdekken van je kernwaarden. Alles begint met jou; Wie ben je, waar sta je voor en wat vind jij écht belangrijk in het leven? Leef je je eigen leven? Of dat van een ander? Dat lijstje kernwaarden ga je vervolgens gebruiken als jouw kompas voor de toekomst. Je hebt dan je eigen checklist. Elk besluit dat je wilt nemen kun je langs de lat leggen van je kernwaarden.

Matcht het met waar je voor staat? Doen!
Matcht het niet? Bedenk iets beters.

Hoe heb je dat zelf ervaren?

Dit wil ik niet meer! Dat was wat ik zei toen ik in december 2015 thuis zat vanwege een incident op de werkvloer. En ik voelde het in elke vezel van mijn lijf. Ik wil dit niet meer; de stress, de hartkloppingen, de slapeloze nachten. Die onrust in mijn lijf. En ik wist dat het dit keer menens was. Het gebeuren op mijn werk was op zichzelf al een enorme druppel en het deed de emmer die tot dan toe gevuld was met stress-momenten overlopen. En ik kon niet anders dan een grens stellen. Niet ‘nog even’, niet ‘ah, ik probeer het nog’ of ‘ik houd het nog wel vol’. Ik voelde dat het rigoureus anders moest.

Dus luisterde ik naar mijn gevoel. En koos ik sinds lange tijd weer eens écht voor mijzelf. En ik gaf daarmee gehoor aan een diep verlangen om dingen anders te willen in mijn leven.

Een jaarprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling volgde. Aangevuld met een outplacement traject. In de veronderstelling dat ik er met twee, drie maanden wel weer zou zijn ging ik dapper aan de slag. Die paar maanden werden anderhalf jaar.

In die anderhalf jaar ontdekte ik mijn kernwaarden. Direct realiseerde ik mij dat ik ver afgedreven was van wat ik belangrijk vind in het leven en waar ik voor sta.

Mensen zullen zeggen dat ik ben veranderd, maar ik voel mij meer mijzelf dan ooit tevoren.

Sinds ik mijn kernwaarden heb ontdekt en daar naar leef heb ik rust en focus. Ik voel een groot vertrouwen in mijzelf en maak krachtige keuzes. Keuzes die hebben geresulteerd in het ondernemerschap, maar ook het krijgen van deze werkruimte, een column en een eerste project.

Het lijkt wel dat hoe dichter ik bij mijzelf blijf hoe makkelijker de dingen gaan.

Hoe zorg jij ervoor dat andere mensen hun veerkracht ontwikkelen?

Bij Road to Resilience werken we aan de hand van kernwaarden. Wij helpen je bewust te worden van jouw kernwaarden en je terug te brengen naar jezelf. We werken in 3 stappen;

1.Ken je kernwaarden; in 1 gesprek ontdekken we wat jij belangrijk vindt in je leven en waar je écht voor staat

2. Leef je kernwaarden; in meerdere gesprekken laten we jou je kernwaarden integreren op privé- en werkgebied

3. Door je draagkracht te vergroten ontwikkel je veerkracht en dat geeft jou een blijvend gevoel van stevig in je schoenen staan

Voor wat kunnen mensen nu precies bij jou terecht?

Heb jij?

  • moeite met het maken keuzes?
  • moeite met het nemen van beslissingen?
  • behoefte aan focus?
  • een verlangen naar rust?
  • de wens om jezelf te leren kennen en je leven in te richten zoals jíj het wilt?

Of je nu 1:1 wil sparren, je als stel wilt voorbereiden op het ouderschap of in groepsverband wil werken aan persoonlijke ontwikkeling?

Road to Resilience is jouw route naar een relaxed leven.

Nieuwsgierig naar wat Road to Resilience voor jou kan betekenen? Kom langs voor een gratis intake- gesprek. Je bent van harte welkom om in het Oude Administratiegebouw een kop koffie of thee te komen drinken of hier op het terrein een rondje te lopen.

De omgeving is prachtig en leent zich uitstekend voor een relaxed gesprek.