Selecteer een pagina

Typen

Het fijne van de zoektocht naar mijn droombaan is dat ik de tijd heb. En die tijd vul ik graag met het leren van nieuwe dingen. Waarom? Omdat iets nieuws leren zorgt voor groei en daar word ik blij van.

Hierin ben ik wel kritisch; ik doe alleen dingen die ik écht leuk vind en die mij energie geven. Maar het allerbelangrijkst hierin is dat ik wil dat het me iets oplevert.

En dat er veel dingen, veel compleet verschillende dingen, zijn die mij energie geven dat blijkt maar weer!

Zo ben ik een maand geleden gestart met een cursus sneltypen. Klinkt wellicht vreemd, zo op mijn 35e, maar ik heb op de middelbare school gesjoemeld tijdens mijn type-examen en heb dan wel mijn type diploma gehaald, maar ik kan er geen bal van. Ik typ al jaren met 2 vingers.

En hier stoor ik mij ook al jaren aan.

In mijn zoektocht naar mijn droombaan kan het zomaar gebeuren dat ik eindig in een baan waarbij ik veel achter de computer zit. Daarnaast blijf ik de komende tijd veelvuldig verslag doen van mijn ervaringen middels mijn blog en dan kan ik, vind ik, niet meer met deze mijzelf aangeleerde twee-vingerige type routine aankomen.

Inmiddels heb ik er de afgelopen maand aardig wat uren ingestoken. En dat is soms leuk, maar ook erg frustrerend en het heeft me vooral heel veel energie gekost. Maar hey; je moet er wél iets voor over hebben om iets nieuws te leren en ergens uit te komen. En ik kan nu trots melden dat dit mijn eerste verhaal is dat ik met 10 vingers, op aardig tempo, onderwijl kijkend naar Serious Request, dus blind aan het typen ben. En tot nu toe gaat dat redelijk foutloos. En dat geeft zeker energie!

Ik zal nog even een paar dagen flink moeten oefenen om ook alle cijfers en leestekens onder de knie te krijgen en hoop dan voor het nieuwe jaar mijn examen; snel, blind en nagenoeg foutloos te maken.

Wordt vervolgd!

Reiki

Eigenlijk had ik dit al jaren eerder willen doen. Ik heb er echter nooit de tijd voor genomen om een cursus te starten. Maar nu heb ik die tijd! Zo heb ik ook al jaren interesse in een cursus Reiki. En zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag nieuwsgierig en en een beetje gespannen bij Jeannette Stengs-Smits in Bakkum aan kwam.

Samen met 2 mede-cursisten stapten wij die dag binnen in de wondere wereld van de Reiki. Met veel passie vertelde Jeannette over haar grote liefde.  In die 2 dagen  leerde zij ons over de oorsprong, de geschiedenis en de Grand Masters van Reiki. Jeannette is een heel fijn mens om bij in de buurt te zijn. In deze prettige en vertrouwde omgeving zijn wij zelf afgestemd op de Reiki energie en zijn we aan de slag gegaan om te ervaren hoe het is om met deze energie bezig te zijn. Een bijzonder weekend met voldoende tijd om in de pauzes door het bos te lopen en alle informatie even rustig te verwerken.

Jeannette heeft mij letterlijk energie gegeven en hiermee is mijn Reiki avontuur van start gegaan.

De komende tijd ga ik ervaren wat dit mij persoonlijk gaat brengen.

Reiki brengt mij in ieder geval veel rust!

Iets wat ik de komende week bij het in mijn vingers stampen van haakjes, accolades en uitroeptekens wel kan gebruiken.

Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan?