Selecteer een pagina

Ademen

Sinds vorig jaar ben ik in contact gekomen met Tom van Huijstee. Hij is ademcoach en organiseert ademsessies. Inmiddels heb ik in de Beurs van Berlage, in de Afas Live, 3 hoog achter in Amsterdam West en op Ibiza met Tom geademd. Tijdens een ademsessie focus je op de ademhaling en breng je zuurstof naar alle delen in je lichaam. Op die manier laat je onverwerkte emoties uit het verleden en zorgen over de toekomst los. Zo vindt je rust in het hier en nu.

Liggend op mijn matje in een groep van 12 mensen op een broeierige zaterdagmiddag in Amsterdam werd ik mij enorm bewust van mijn omgeving. Mijn ogen dicht, de focus op mijn ademhaling, maar toch steeds afgeleid door de geluiden om mij heen. (Die ook niet zuinig waren, weet iedereen die wel eens een ademsessie heeft meegemaakt). Hoe dieper in de sessie hoe meer ik mij realiseerde hoe belangrijk ik het vind om bij mijzelf te blijven. Eigen kracht, autonomie, zelfstandigheid.

Het frustreerde mij dat ik mij zo liet afleiden door de geluiden om mij heen en ik besloot me puur op mijzelf te concentreren. Dat lukte verrassend goed. Juist door bij mijzelf te blijven en te focussen op mijn ademhaling lukte het om mijn omgeving naar de achtergrond te brengen en uiteindelijk te laten verdwijnen.

Opgeruimd en uitgerust stapte ik van mijn matje af; Ik vaar mijn eigen koers.

Vrijheid

Enkele dagen later had ik wederom een enorm leuk en inspirerend Skype-gesprek met een client over kernwaarden. Het werd mij direct duidelijk dat vrijdheid op alle gebieden in haar leven een grote rol speelt. Terwijl ik dit benoemde kwam ik er achter dat het in mijn leven minstens net zo’n grote rol speelt. Gevoel, puur, zorgzaamheid, groei en inspiratie. Dat zijn mijn kernwaarden. Maar eerlijk; vrijheid is een heel belangrijke voor mij.

En daarom dat het ondernemen mij zo goed past. Ik voel mij als een vis in het water. Ik was er al achter dat ik alles wat ik in een baan zoek nooit zou gaan vinden in een bestaande baan. Ik creeer nu mijn eigen baan. Volledig vanuit vrijheid.

Ik vaar mijn eigen koers

Vanaf vandaag mag ik 2 weken meedoen aan de minor Ondernemerschap op de Hogeschool van Amsterdam. 2 weken lang doe ik mee aan de Start Up Factory en kan ik full-time informatie opdoen voor mijn businessplan. Toen ik afgelopen week kennis kwam maken op de HvA kreeg ik van de projectleider het rooster van de 2 weken te zien. Terwijl hij mij uitleg gaf over het programma zei hij; “Karlijn, dit is wat we allemaal bieden; jij bepaalt wat voor jou relevant is en waar jij in die 2 weken aan mee wilt doen. Je trekt gewoon je eigen plan.”

Vrijheid, ik vaar mijn eigen koers.