Selecteer een pagina

de kunst van het ondernemen vooral zit in het niets doen?

Wat als… het ondernemen zich niet afspeelt in de declarabele uren, ook niet in de uren die je besteed aan administratie, boekhouding en marketing, maar in de  S T I L T E .

Ik ben nu een half jaar bezig als zelfstandig ondernemer. Het gaat fantastisch! Kwartaal 1 stond in het teken van het opbouwen van mijn bedrijf; ik heb mijn website gemaakt, een logo laten ontwerpen, een rekening geopend, een boekhouder gevonden en netwerkgesprekken gevoerd om lijntjes uit te zetten. Kwartaal 2 stond in het teken van zichtbaarheid; Ik heb mijzelf zichtbaar gemaakt op social media én op mijn eerste evenement: Health Fest Heiloo. De eerste kernwaarden campagne werd eind april gelanceerd en bleek een enorm succes! Hoewel ik de klanten pas voor kwartaal 3 op de agenda had staan dienden de eerste klanten zich direct aan. Daarmee stroomde de agenda voor mei en juni al snel vol.

Vliegende start

Inmiddels hebben 50 mensen tijdens een Ken je kernwaarden sessie hun kernwaarden ontdekt. Hiervan gaan er 10 door voor een Leef je kernwaarden traject. Mensen zijn enthousiast, dankbaar, geïnspireerd en gemotiveerd. We skypen of facetimen. Nog veel vaker wandelen we door het prachtige Noordhollands Duinreservaat. Ik neem de mensen mee naar een bijzondere plek die inmiddels een begrip aan het worden is:

Het bankje.

Een plek die overzicht creëert. Een plek waar inspiratie voor het grijpen ligt.

Een plek waar de kernwaarden in de lucht hangen.

Overweldigend

En zo kende Road to Resilience een vliegende start. Als startende ondernemer mét een jong gezin en direct een volle agenda was de balans al snel zoek. Overweldigend: zo kan ik het eerste half jaar het beste omschrijven.

Ik heb mijn passie gevonden, ik heb mijn doel in het leven gevonden! Ik doe waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Mensen zijn blij, ik ben blij en mijn agenda zit vol. Ik weet nu wat men bedoelt met ‘flow’: de tijd vliegt voorbij en dingen lijken ‘als vanzelf te gaan’. Ideeën poppen op, kansen komen op mijn pad en mensen bieden zich aan.

Dit geeft mij eeeeeeeeeeeeenorm veel energie!

Energie die ik thuis moeilijk vast weet te houden, omdat de nachten tegenwoordig zo kort zijn… Er is geen balans.

Dus in juli besloot ik: ik ga dit anders aanpakken! Ik kocht een onbeperkt jaar abonnement bij de plaatselijke Yoga school en vulde mijn agenda opnieuw. Eerst de yoga lessen en daarna de kernwaarden sessies.

1 stap terug

De nieuwe agenda indeling heeft rust gebracht. De dag met yoga beginnen maakt dat ik de dag ontspannen en bewust start. Toch blijft het overweldigende gevoel. Dankbaar, trots en vol vertrouwen ben ik over deze vliegende start! Het feit dat ik alleen maar in mijn bedrijf heb gewerkt en niet aan mijn bedrijf houdt me echter onrustig.

De meest verrassende, inspirerende en fijne kernwaarden sessies voltrokken zich, meestal wandelend of op het bankje, in die heerlijke zomerse periode waar maar geen einde aan leek te komen. De kernwaarden hebben mij gevonden en ik heb de kernwaarden gevonden en dit is waar ik mee verder ga. Zo kwam ik in juli tot de volgende ontdekking:

Als ik mijn bedrijf écht wil laten groeien moet ik geen stap vooruit zetten: ik moet nu 1 grote stap terug doen.

Het volgende idee popte op: ik ga er een maand tussenuit. Met dat idee popte ook direct de belemmerende overtuigingen en de stemmetjes in mijn hoofd op: “zou je dat nou wel doen, is dat wel slim, dat kán toch niet…”

Luisterend naar mijn hart was ik er vrij snel achter: ik ben eigen baas en JA! dít ga ik doen.

Maand van bezinning

Augustus is een maand van bezinning. Een maand van rust en ruimte. In de rust vind ik inspiratie en in de ruimte kan ik deze omzetten naar creatie. Ik ga niet langer vanuit frustratie (mijn agenda zit te vol, er zitten te weinig uren in een dag) naar creatie. Ik ga vanuit

Rust & Ruimte –> Inspiratie –> Creatie

Road to Resilience bereid zich voor op de volgende grote stap!!!

En houdt momenteel een maand van bezinning…