Selecteer een pagina

Begin 2018 koos ik mijn thema voor dit jaar: We all stand together. Dit vanuit mijn wens om meer verbinding te voelen met de mensen om mij heen. Aangezien 2018 het jaar was waarin ik mijn bedrijf startte voegde ik aan dit thema 4 sub-thema’s toe om per kwartaal met focus mijn eerste stappen te zetten in de wereld van het zelfstandig ondernemen.

Ik zie de grootsheid in mij

Kwartaal 1 stond in het teken van het starten van mijn bedrijf. Op 29 januari 2018 vierde ik mijn 37e verjaardag en werd Ken je kernwaarden geboren.

Toevallig? Werd ik in februari al getrakteerd op een cadeautje: een werkplek in het Oude Administratiegebouw waar ik mijzelf een jaar daarvoor had ingebeeld te zullen werken…

Een eigen basis, een fantastische plek om te werken en om mensen te ontvangen. De eerste 3 maanden werkte ik aan mijn verhaal: wie ben ik, waar sta ik voor en wat is mijn missie? Je zou kunnen zeggen dat ik in die tijd mijn eigen kern vond:

Mijn passie voor kernwaarden.

Ik zocht inspiratie, las veel, struinde het internet af, liet tijdens Yoga alles op zijn plek vallen en schaafde mijn verhaal bij totdat ik klaar was om hiermee naar buiten te gaan.

Tijd om te stralen

Kwartaal 2 stond in het teken van zichtbaarheid. Waar ik in kwartaal 1 het voorbereidend werk had gedaan ging deze periode mijn website live. Ik stond op een eerste evenement: Health Fest Heiloo. Maakte daar zelfstandig kennis met mijn eerste kernwaarden klanten. Ik werd zichtbaar op Facebook, linkedIN en Instagram.

In een paar maanden tijd ging ik van binnen naar buiten.

Ik zie de grootsheid in jou

Voor kwartaal 3 had ik mij voorgenomen: dit wordt het kwartaal waarin de eerste klanten zullen komen. De start van mijn bedrijf ging echter als een raket, wat betekende dat ik in kwartaal 3 gewoon fully booked zat. Mijn kwartaal thema werd in gehaald door de werkelijkheid.

Het was zelfs zo druk dat ik in kwartaal 3 een lastig besluit nam. Hoewel: enerzijds was het lastig, omdat ik toch even belangrijk maakte: “wat zullen anderen hier wel niet van denken?” Tegelijkertijd was het makkelijk, want dit was het enige wat ik op dat moment kon doen. Ik voelde dat ik dit MOEST doen.

Dus veegde ik in de maand augustus mijn agenda leeg en nam ik de hele maand vrij.

En terwijl ik dit typ en het kopje van deze alinea lees denk ik: hier vond ik pas écht de grootsheid in mijzelf: iets rigoreus doen tegen de meningen van anderen in.

Ik nam een maand vrij, vertrok naar Vlieland, zette mijn tentje op op de natuurcamping en daar vond ik de rust en ruimte waar ik op dat moment zo naar verlangde.

Het liet mij zelfs beseffen dat niet vrijheid mijn kernwaarde is, maar ruimte.

Alles komt samen

Na Vlieland pakte ik de draad weer op. Vanuit rust en ruimte. Dus op een lager tempo. Zo relaxed als ik kwartaal 4 begon zo op zijn kop stond alles even in de maand december.

“Alles komt samen”, ik had zelf dit thema gekozen voor kwartaal 4. Ik was alleen even vergeten dat wanneer alles samen komt, ook alles tegelijk komt.

De kernwaarden, onze oudste zoon naar school, een verhuizing waar we al 3 jaar op hoopte en opnieuw een tijdelijke klus bij 365 Dagen Succesvol.

Het is best veel wanneer alles tegelijk komt.

Verbinding

Ik koos dit jaar We all stand together vanuit het verlangen om meer verbinding te ervaren in mijn leven. Sommige mensen uit mijn omgeving zijn meer op de achtergrond gekomen, anderen kwamen juist op de voorgrond. Vriendschappen zijn hechter geworden. Met bijzondere nieuwe mensen heb ik kennis mogen maken en direct speciale momenten kunnen delen.

Ik voel mij enorm verbonden met mijn coach-groep van Team Happy. Veiligheid ~ Vertrouwen ~ Verbinding: deze mensen zijn mij dierbaar.

En een bijzonder dankjewel aan mijn lieve buddy Tessa voor onze wekelijkse buddy-call en zoveel meer. Eerlijk en oprecht, elkaar verder brengend en samen bouwend aan de toekomst.

Wanneer je eerste kerstdag met je 3 allerliefsten in een strandtent zit, je dit liedje hoort van Paul McCartney en je kuikens lachen omdat ze de muziek herkennen…. is de cirkel voor 2018 rond.

“Win or lose, sink or swim
One thing is certain we’ll never give in
Side by side, hand in hand
We all stand together”