Selecteer een pagina

Overeenkomsten

Het netwerkgesprek van deze week bracht me dankzij Lisa de Bruin bij Martha Douwma. Martha werkt o.a als moderator voor DeBroekriem, een community voor werkzoekenden. Martha’s passie is helder; vrouwen in hun kracht zetten en weer de regie laten nemen over hun eigen leven. Zij is een enthousiaste schrijfster/blogster en zeer actief op LinkedIn We zitten in een soortgelijke zoektocht en gepassioneerd vertelt Martha over de stappen die zij inmiddels heeft gezet en waar zij zoal mee bezig is. Want uiteindelijk willen we allebei hetzelfde; met passie ons werk uitvoeren.

We vinden veel herkenning in elkaars verhaal en hoe mooi is het dat het netwerken zo goed werkt en dat mijn netwerk onderzoek zo lekker loopt. Via via komen er nieuwe mensen op mijn pad, die ik in korte tijd een klein beetje leer kennen. De gesprekken laten mij nadenken over welke kant ik op wil en maken mij bewust van de stappen die ik wil nemen om daar te komen. Weer een stapje dichterbij mijn droombaan.

Ik vertrek bij Martha met een dosis extra energie, heel veel tips en het gevoel dat we elkaar nog wel vaker gaan spreken.

Onderzoek

Diezelfde middag zie ik Vincent Polman van Kans². We maken een ruwe planning voor de komende weken van het Outplacement traject. Eerst zal ik een test gaan maken bestaande uit een persoonlijkheidsmodel gecombineerd met een link naar beroepsvelden en voorbeeldberoepen. Tegelijkertijd zal ik eens een kijkje gaan nemen in de Nationale Beroepen Gids. Hierna zullen wij mijn profiel vaststellen en zal ik mijn elevator pitch herschrijven. Intussen ga ik door met mijn netwerk onderzoek en de ontmoetingen die ik hiervoor plan zullen steeds gerichter zijn en de onderzoeksvragen steeds specifieker.

Ik vertrek bij Vincent met heel veel zin om verder te gaan en kijk terug op een heel open, prettig en productief gesprek.

Rode draad

Diezelfde avond ben ik aanwezig op een informatie bijeenkomst van een nieuw te bouwen Vrije School. De directeur die daar vertelt over wat Vrije School onderwijs inhoudt, legt uit hoe belangrijk het is om van jongs af aan de in het kind aanwezige talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het kind wordt gestimuleerd om als het ware zijn/haar rode draad in het leven te zoeken.

Ik realiseer me dat ik hier momenteel midden in zit. Mijn talenten zijn nu grotendeels in kaart gebracht en die rode draad die gaat er komen. Deels door de stappen die ik momenteel zelf zet, deels door de mensen en de informatie die naar mij toe lijken te komen.

Zoals Rumi zegt, die ik graag mag lezen en die naar mijn idee voor alles een mooie one-liner heeft;

“What you seek is seeking you.”